Percy Jackson and The Olympians Sorozatjunkie (2024)

Hírpéntek – Percy Jackson and the Olympians 2. évad! Kalandra fal! 2. évad?

2024. 02. 09. 09:10 - Írta: winnie

9 comments | kategória: hírek

  • Mai magyar premier: Halo 2. évad (vendégblogger?) + Prime Video: Wolf Like Me 2. évad + tévés premier: Apa csak egy van 5. évad + Netflix: Alfahímek 2. évad, Gyilkos paradoxon 1. évad + Holnapi magyar premier: A dal 13. évad, Profi Noki 2. évad
  • Premier: Jersey Family Vacation S7, Impractical Jokers S10 (folytatás), I Wasn’t Expecting a Baby! S1, New Zealand Today S4, The Great Canadian Pottery Throw Down S1, Hot Mess Summer S1 + Finálé: Poer Book III: Raising Kanan S3, The Power of Film S1, Swamp Mysteries with Troy Landry S2
  • Teljes évados premier: Alpha Males / Machos Alfa S2 (Netflix), Killer Paradox S1 (Netflix), The Silent Service S1 (Amazon), Operación Marea Negra S3 (Amazon)
  • Magyar premier – HBO Max: 03.14 N/A (The Girls on the Bus) 1. évad
  • Magyar premier – Apple TV+: 05.08 Sötét anyag (Dark Matter) 1. évad
  • Magyar tévés premier – HBO: 02.12 Félig üres (Curb Your Enthusiasm) 12. évad
  • Magyar premier– Netflix: 03.01 Valaki etesse meg Philt! (Somebody Feed Phil) 7. évad
  • Új magyar streaming oldalon: An Incurable Case of Love S1 (Netflix), Love Island 1. évad/B, Világvége 10-féleképpen 1. évad (RTL+), Wolf Like Me S2 (Amazon)
  • Múlt héten a Disney+-ra, most a Paramount+-ra jött rá a tisztogatási kényszer, és jó pár nemzetközi, de angol nyelvű produkciót takarítottak el a platformról – ezek minket elvileg nem érintenek, a sorozatokat egyénileg továbbra is értékesíthetik: The Burning Girls, One Night, The Killing Kind, The Serial Killer’s Wife, The Doll Factory + nem lesz második szezonja a The Flatshare-nek és a Chemistry of Death-nek + Angliában lekerült friss országos sorozatként a platformról: az amerikai Accused és az új Quantum Leap.
  • A StudioCanal a Wall to Wall társgyártásában rebootolni tervezi a The Avengers című klasszikus sorozatot, amit itthon talán csak az 1998-as film alapján (Bosszúállók) ismerünk? A készítő Mickey Down és Konrad Kay, akik az Industry-t is jegyzik, valamint Ben Taylor, aki rendezni is fog. A történet egy titkosügynökről és társáról szól, ha a régi esztétikát követik, akkor keménykalap és sétapálca is lesz.
  • Most olvasom, hogy a Reacher-könyvek írója, Lee Child cameózott az S1 fináléban, mint az a férfi, aki nekiment a főhősnek. A 2. évadra sajnos nem tudták megoldani, hogy benne legyen.
  • Ezt nem rémlik, hogy írtam volna, de a The Walking Dead: The Ones Who Live-ben Scott M. Gimple mellett Andrew Lincoln és Danai Gurira is készítő kreditet kapott.
  • Az Arcane 2. évadjára vissza fog térni Hailee Steinfeld (Vi), Ella Purnell (Jinx) és Katie Leung (Caitlyn Kiramman) – nem tudom, hogy voltak-e kétségek.
  • Az amerikai The Traitors készítői elmondták, hogy (ha hihetünk nekik!) nem tudják, hogy kik lesznek az Árulók/Gyilkosok, amikor megérkezik a csapat, és aközben döntenek, hogy figyelik őket az ismerkedés során, valamint aközben, hogy a műsorvezető elbeszélget mindnyájukkal.
  • A Star Trek: Picard-film mellett egy másik Star Trek-film is készül, amit Toby Haynes fog rendezni, ami eredettörténet lesz, és évtizedekkel fog a J.J. Abrams-féle 2009-es Star Trek-film előtt játszódni. A szkriptet Seth Grahame-Smith írja.
  • A The Grand Tour mauritániai epizódja a The Grand Tour: Sand Job címet kapta.
  • Az angol Comedy Awards jelöltjei: új komédia – Black Ops, Everyone Else Burns, Queen of Oz, Such Brave Girls, The Change, The Power of Parker, visszatérő – Ghosts, Meet The Richardsons, Not Going Out, Starstruck, The Cleaner, Two Doors Down, komikus dráma – Boat Story, Brassic, Good Omens, Inside No. 9, Sex Education, There She Goes, panelshow – 8 Out Of 10 Cats Does Countdown, Have I Got News For You, Never Mind The Buzzco*cks, QI, The Big Fat Quiz Of The Year, Would I Lie To You? – a linken a többi kategória, köztük rádiós jelöltek is.
  • John Cleese színpadra adaptálta a Fawlty Towers-t, azaz a Waczak szállót, a premier a londoni Apollo Theatre-ben lesz májusban.
  • A Netflix havi 23 millió aktív reklámos előfizetőnél tart. Két hónapja még csak 15M volt. Hogyhogy?
  • A 12.31-ével végződő héten a Nielsen mérései szerint (USA, tévékészülék, repr. minta, percszám) a Disney+ legnézettebb saját sorozatai: Percy Jackson & The Olympians (3 rész) – 700M, What if…? (18) – 513M, Doctor Who-különkiadás (4) – 160M, The Santa Clauses (12) – 159M, Loki (12) – 118M, The Mandalorian (25) – 72M, Ahsoka (8) – 60M
  • Írtuk, de azért kiemelem: a Reacher 3 részes visszatérése az elmúlt évben nem látható Nielsen-nézettséget hozott a Prime Video-n. Eleve 1 milliárd fölé jóformán csak a Netflix szokott a sajátpremierjeivel menni, és a Prime Video örült, ha olykor 500e-s volt, szóval a Reacher teljesen más szint, még a 3 rész ellenére is, hiszen utána a következő két hétben is 1 milliárd fölött volt a mért nézettsége. A Lord of the Rings: The Rings of Power óta nem volt ilyen erős premierhétvégéje a platformnak.
  • Az új Black Mirror-szezonban Toby Haynes mellett David Slade is vissza fog térni rendezőként.
  • A Ripley első szezonja 04.04-én érkezik a Netflix-re.
  • A Disney+ berendelte a Percy Jackson and the Olympians 2. évadját.
  • Az RTL berendelte a Kalandra fal! 2. évadját? (A régi játék úgy került elő, hogy Lakatos Márk egy interjúban megemlítette, hogy keresték játékosnak a játékba.)
  • A Mr. and Mrs. Smith showrunnerje, Francesca Sloane beszél a zárásáról.
  • A Vulture 2013-as cikke az Arrested Development 6 nagy poénjának eredetéről.
  • Vendégszerep: Iqbal Theba – Extended Family, Matthew Jeffers – The Walking Dead: The Ones Who Live,
  • Állandó szerep: Malin Akerman – The Hunting Wives (Starz), Tom Hopper – The Terminal List: Dark Wolf (Prime Video)
  • Interjú: Eric Newman (a Griselda készítője), Gary Goetzman + még egy (a Masters of The Air producere), Jesse L. Martin (a The Irrational főszereplője), Pablo Schreiber (a Halo főszereplője),
  • A Discovery legnézettebb sorozatai 2023-ban*: 1. Aranyláz Alaszkában (Gold Rush) 2. Csupasz túlélők (Naked and Afraid) 3. Autókereskedők (Wheelers Dealers) 4. A brit kincsvadász (Salvage Hunters: The Restorers) 5. Downey Álomautói (Downey’s Dream Cars) (*Nem tudjuk, mi a módszertan, hogy maximális nézettség, új részek átlagnézettsége, ismétléses átlagnézettség, vagy simán csak mennyiségi nézettség minden egyes epizódot összeadva.)
  • Pilotszkript: ARZU – csatorna nélkül (gyártó: Blink49 Studios), készítő: Geetika Lizardi, főszereplő: Charithra Chandran, executive producer: Lilly Singh – Riva Razdan könyve alapján, egy fiatal és zseniális örökösnőről, aki meglép egy indiai botrány elől és New York-ba utazik, de miközben arra készül, hogy részévé váljon a manhattani luxus köröknek, egy kalanddal mindezt kockára teszi, hogy a saját elvei alapján élhesse életét.
  • Új sorozat: Don’t Come Home – Netflix, thaiföldi, készítő: ??, csak annyi van róla, hogy “chiller”, szóval a hideg fog futkározni a hátunkon?
  • Új sorozat: The Accidental Influencer – kínai, készítő: ??, komikus dráma egy tökéletes életben reménykedő nőről, akinek tervei összeomlanak, amikor pasija szakít vele a születésnapján, és hogy panaszait kiteregesse, a közösségi média felé fordul, aminek meglepő eredménye lesz, mely révén ismét csak felfedezi saját függetlenségét, és egy abszolút nem várt utazásra indul – képletesen. Főszereplő: Kuo Shu-Yao
  • Nemrégi Paramount+-premier volt a The World According To Football, ami egy 5 részes dokusorozat Trevor Noah narrálása és executive producerkedése mellett, ami azt mutatja be, hogy 5 ország (USA, Nagy-Britannia, Katar, Brazília, Franciaország) focifanatikusai és focistái miképp néznek szembe globális problémakörökkel (női jogok, jövedelmi egyenlőtlenségek, munkajogok, mentális egészség, nacionalizmus, rasszizmus, LGBTQ-jogok) a sport révén.
  • Az ITV-s, szappanoperás színészeket követő dokureality-ben, a Drama Queens-ben a következő szerepelnek majd: Ellie Leach, Lucy Fallon, Brooke Vincent (Coronation Street), Amy Walsh, Laura Norton, Roxy Shahidi (Emmerdale), Jorgie Porter és Jamelia (Hollyoaks).
  • A Netflix-es arab Love Is Blind, a Love Is Blind: Habibi műsorvezetői: Elham Ali és Khaled Saqer.
  • Az ITV berendelte a The Jonathan Ross Show 21. évadját.

Percy Jackson and the Olympians: vége az 1. évadnak

2024. 02. 01. 21:30 - Írta: Necridus

7 comments | kategória: kritika

Nagy rajongótábora van a Percy Jackson-könyveknek, a junkie-k körében egyelőre nem lett kötelező a Percy Jackson és az olimposziak, ahogy látom, viszont ez tipikusan olyan sorozatnak tűnik, ami az átlagnézők körében tarolhat, és tarol is a nézettségi adatok szerint. Persze lehet, hogy csak sokan megvárták a véleményeket és azt, míg megkapjuk mind a nyolc epizódot, hogy darálni lehessen? Érdemes, és ezt úgy mondom, hogy közöm sincs az eredeti anyaghoz – aki könyves szempontból megszakértené, bátran jelentkezzen!

Szóval itt van a fiatal félistenünk történetének kezdete ismét, miután megfilmesítették pár éve, ezúttal azonban az alapművekhez képest sokkal hívebben tálalva – mondják a rajongók a közösségi oldalakon. Egy biztos, én laikuskéntzengek pozitívakat az évadról. Habár nem mondom, hogy egy hónap múlva is mindenre emlékezni fogok és le se tudtam venni róla a szemem, de fantasy-ért (már) nem igazán rajongóként szórakoztató szezont tudhatok magam mögött.

Mindez annak köszönhető, hogy remekül megtalálta az egyensúlyt. Egy klasszikus YA-kalandot tár elénk, ami nem akar bugyuta lenni, de azért vérkomolynak sem mondható. Az érzelmeket remekül mozgatja a főhős tragédiájával és barátainak történetével, de az akciót sem hanyagolja – igaz, a finálés nagy összecsapás nekem elég lagymatag lett, valami olyan ikonikus végjátékra számítottam, amire azt gondoltam, sokáig fogjuk még emlegetni.

Az egyszerre izgalmasnak és aranyosnak is mondható sorozat mellé persze azért elengedhetetlen, hogy a görög mitológiát bemutatva ne legyen fapados a látványvilág. Mondjuk a Disney+ nem arról híres, hogy spórol, ha nagy dobásokról van szó (rád mutatok Mandalorian és társai), de azért akadnak rémesek is (She-Hulk, jelentkezz!), ez viszont sosem érződött rossznak, sőt, néhol meglepően igényesnek éreztem, mintha a nagyvászon lenne előttem.

Kellett is, hogy igazán lehessen élvezni azt, ahogy bemutatják a mitológiai lényeket, ami miatt a sorozat a görög mondavilág kedvelőinek amúgy is paradicsomként szolgálhat. Én kifejezetten élveztem emiatt a kalandokat, kellően változatos tudott lenni, bár tény, hogy az első fele az évadnak ilyen téren maradandóbb volt, ahogy megjelentek előttünk az újabb és újabb lények.

Jöhet a második évad részemről, bár nem mondom, hogy halálra fogom izgulni magam, mire ideér – ha ugye megkapjuk, mert hiába kezdték el írni, zöld utat még nem kapott. Bár nem hiszem, hogy lenne bármi kétség, hiszen ilyen nézettségi szintre (Amerikában) még az idei Marvel- és Star Wars-sorozatok többsége sem jutott.

A félistenek világa

2024. 01. 24. 16:10 - Írta: human

1 comment | kategória: video

A Disney+ eddigi legnagyobb nem Marvel és Star Wars sikerének számító Percy Jackson and the Olympians sorozat (kritikánk) tovább mögötti kulisszás videójában a történetről beszélnek, többek között a könyveket író és a sorozatot is készítő Rick Riorsan.

Tovább…

Így indít a Percy Jackson and the Olympians

2024. 01. 18. 16:10 - Írta: human

Add comment | kategória: video

Az ifjúsági regények új adaptációja már megy a Disney+-on, a kritikánk itt olvasható a Percy Jackson és az olimposziak kezdéséről, a tovább mögött pedig a konkrét kezdőjelenet nézhető.

Tovább…

Percy Jackson és a többiek

2024. 01. 17. 18:50 - Írta: human

6 comments | kategória: kampány

Az ifjúsági regény új, elég komoly költségvetésű Disney+-os adaptációjának kezdéséről, a Percy Jackson és az olimposziak pilotjáról már írtunk. Most a mitológiai lényeket is megnézhetjük posztereken a főszereplők mellett.

Délelőtti videó 1.: Percy Jackson and the Olympians

2024. 01. 14. 10:00 - Írta: human

Add comment | kategória: video

Itt a kritikánk az ifjúsági regény új adaptációjának, a tovább mögött a még ki nem került trailer és teaser nézhető hozzá. Talán ezek győznek meg még valakit?

Tovább…

Pilot: Percy Jackson andtheOlympians

2024. 01. 12. 15:50 - Írta: Necridus

1 comment | kategória: kritika,pilot-mustra

Nem hiszem, hogy a fantasy rajongók közül sokaknak be kell mutatni Percy Jacksont, hiszen a nagysikerű könyvsorozat után még két film is készült Rick Riordan könyvei alapján, amik után egy évtizeddel elhozta a Disney+ Percy Jackson és az olimposziak című nagyköltségvetésű sorozatot is. Előre szólok, hogy ez nem könyves kibeszélő lesz, ugyanis csak a filmeket láttam egyszer, így szabad a rablás az összehasonlító elemzésre – habár a készítő részvételének köszönhetően az alapműhöz nyilván hű marad, bár lehet hogy tömörítik vagy bővítik a sztorit, hogy kijöjjön az adott epizódszám.

Akiknek viszont mégis új a név, azoknak röviden az alapfelállás: van egy fiatal, hétköznapinak tűnő srácunk, aki egyik nap furcsa lényeket kezd el látni. Olyanokat, amik meg akarják őt támadni. Hamar kiderül, hogy édesapja egy görög isten, Poszeidón – vagyis ő egy félisten. Ja, és a mitológiai lényeket nem csak képzeli, azok valóban léteznek és vadásznak rá. Percy egy tragédia után fel is kerekedik, hogy megkeresse apját és leszámoljon az őt üldözőkkel.

Amivel engem könnyű megvenni, az mindig a görög mitológia, ugyanakkor a fantasy sorozatokkal mostanában bajban vagyok, főleg az ifjúságiakkal, éppen ezért lepett meg, hogy ennyire lekötött a dupla pilot. Bár érződött egy-két helyen, hogy leereszt, de örülök, hogy nem húzták nagyon el a játékidőt, éppen ennyi kellett ahhoz, hogy a kissé döcögős sztorit beröffentsék. Ezalatt a második epizódot is értem, hiszen anélkül nem körvonalazódott eléggé a laikusoknak a történet.

Így viszont már egyértelműen célba irányította a nyilát a sorozat, miközben bemutatta főbb karaktereinket. Percy személyiségét alaposan körbe járták, társairól is már meg lehet fogalmazni néhány mondatot, amivel belőhető, ki mennyire kedvelhető – a harmadik epizódban feltűnt medúza jóslata szerint mondjuk kérdés, hogy ez végig érvényes lesz-e. Igaz, számomra még egyikük sem olyan, aki iránt hatalmas rajongás támadt bennem azonnal.

Sokkal inkább a világa kezdett szórakoztató lenni. A szárnyas ellenfelek, a minotaurusz, a medúza, a szatír és az istenek azok, akik felkeltették az érdeklődésem. Ebben az is benne van, hogy egészen szép látványt nyújtott többségük megjelenése. Azt éreztem például a minotaurusztól való menekülésnél, mintha a moziban ülnék egy film alatt, úgy lett volna megalkotva.

Nyilván a rajongók már tovább nézték a kezdés után (mi a JAws miatt ilyenkor mindig megcsúszunk), én még azért egy kicsit várom, hogy elvarázsoljon, nekem egyelőre a 7/10-es átlagpontszámot kapja a nyitány. El tudnám engedni bármikor, de kapni fog még esélyt, mert amit láttam, az nem volt rossz. Csak még azt se látom, miért kéne elolvadnom. Reméljük, minden összeáll.

Délelőtti videó 1.: Percy Jackson and The Olympians

2023. 12. 19. 10:00 - Írta: human

2 comments | kategória: video

A Disney+ hozza a Percy Jackson és az olimposziak címmel az ifjúsági regények új adaptációját. A tovább mögött teljes előzetes.

Tovább…

Percy Jackson hullámot szelidít és villámot markol

2023. 12. 05. 18:50 - Írta: winnie

Add comment | kategória: kampány

A Disney+ nagyon keresi az első komolyabb sikerét* a Star Wars/Marvel szentkettőségen kívül – talán a Percy Jackson and The Olympians lesz az? Mindenestre nem szűkmarkúak a plakátokkal.

*Azóta, hogy megírtam ezt a mondatot, a Goosebumps marha jó számokat hozott, ld. reggeli hírek.

Délelőtti videó 2.: Percy Jackson and The Olympians

2023. 11. 16. 10:50 - Írta: human

Add comment | kategória: video

Percy Jacksonnak nehezen megy az átlagos élet, rosszul tanul, szívatják az iskolatársai, de aztán kiderül, hogy miért is boldogul nehezen: mert egy félisten. A tovább mögött normális teaser az új Percy Jackson és az olimposziak-adaptációhoz, ami a Disney+-ra érkezik az év végén.

Tovább…

Délelőtti videó 1.: Percy Jackson and The Olympians

2023. 09. 06. 10:00 - Írta: winnie

3 comments | kategória: video

Decemberben jön a Disney+-ra a Percy Jackson és az Olimposziak című fantasy-sorozat, ami ugye könyvadaptáció, és most szerencsére senki nem fog belekötni, mert Rick Riordan, a kötetek írója is elég komolyan részt vett a fejlesztési és gyártási folyamatban. A tovább mögött a pár hete kiadott teaser, ami végre kikerül hozzánk is.

Tovább…

Percy Jackson újra

2023. 09. 01. 13:13 - Írta: human

5 comments | kategória: kampány

Talán a Percy Jackson and the Olympians sorozatos formában jobban adaptálja a népszerű fantasy preYA-regényeket, mint a filmek tették?

Previous Posts

Percy Jackson and The Olympians 
Sorozatjunkie (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Ms. Lucile Johns

Last Updated:

Views: 6156

Rating: 4 / 5 (41 voted)

Reviews: 88% of readers found this page helpful

Author information

Name: Ms. Lucile Johns

Birthday: 1999-11-16

Address: Suite 237 56046 Walsh Coves, West Enid, VT 46557

Phone: +59115435987187

Job: Education Supervisor

Hobby: Genealogy, Stone skipping, Skydiving, Nordic skating, Couponing, Coloring, Gardening

Introduction: My name is Ms. Lucile Johns, I am a successful, friendly, friendly, homely, adventurous, handsome, delightful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.